به وبلاگ مهندسی برق خوش آمدید

الکتروتکنیک و مهندسی برق

دانلود کاملاً رایگان کتب ، جزوات ، پروژه و... در فایل پاورپوینت ، ورد و پی دی اف

الکتروتکنیک و مهندسی برق

دانلود کاملاً رایگان کتب ، جزوات ، پروژه و... در فایل پاورپوینت ، ورد و پی دی اف

الکتروتکنیک و مهندسی برق

مهندسی برق وبلاگی است با محوریت موضوعات مرتبط با رشته الکتروتکنیک، مهندسی برق و سایر موضوعات مرتبط با این حوزه و هدف اصلی آن اشتراک گزاری اطلاعات و آشنایی بیشتر شما عزیزان با این موضوعات می‌باشد.

تبلیغات
AliRaei10 AliRaei10 AliRaei10"
آخرین نظرات
  • ۳۱ ارديبهشت ۹۵، ۲۱:۴۹ - j
    خوب

۱۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

پست موقت

با عرض سلام و ادب

به دلیل ایام امتحانات از به روز رسانی این وب گاه تا تاریخ 26 خرداد ماه معذورم.

ان شالله از  27 خرداد ماه با ما به روز باشید..

واحدهای پالایشگاه نفت تهران

نفت به صورت خام خیلی مفید نیست و به صورتیکه از دل زمین بیرون آمده کاربرد چندانی ندارد. با اینکه نفت شیرین (بالزجت کم و نیزبا گوگرد کم) به صورت تصفیه نشده در وسایل محرکه با قوه بخاربه کاربرده می‌شد ، گازها و سایر محلول‌های سبکتر آن معمولاً داخل مخزن سوخت جمع شده و باعث بروز انفجار می‌گردید.

غیر از مورد گفته شده برای استفاده از نفت برای تولید محصولات دیگر مانند :

پلاستیک،فوم‌هاو ... نفت خام به طورحتم باید پالایش گردد. فرآورده‌های سوختی نفتی درگستره وسیعی ازکاربردها، سوخت کشتی، سوخت جت ، بنزین وبسیاری دیگرموارداستفاده می‌شود. هرکدام ازمواد فوق الذکر دارای نقطه جوشی متفاوت می‌باشند از این رو می‌توان آنها را توسط فرآیند تقطیرازهمدیگرجدا نمود.

از آنجائیکه تقاضای زیادی برای اجزای مایع سبکتر وجود دارد ازاین رو دریک پالایشگاه مدرن نفتی هیدروکربن‌های سنگین و اجزای گازی سبک در طی فرآیندهای پیچیده وانرژی بری به مواد با ارزشتری تبدیل می‌شوند. نفت به خاطر دارا بودن هیدروکربن‌هایی با وزن و طول‌های مختلف مانند: پارافین ، آروماتیک‌ها، نفتا ،آلکن‌ها،دین‌هاوآلکالین‌ها می‌تواند درموارد متعددی مفید

واقع گردد. هیدروکربن‌ها مولکول‌هایی با طول‌های متفاوت هستند که تنها ازهیدروژن و کربن تشکیل شده‌اند ، ساختارهای مختلف به آنهاخواص متفاوتی می‌دهد. فن پالایش نفت درواقع عبارتست از جدا کردن و بالا بردن درجه خلوص اجزا تشکیل دهنده نفت ازهم می‌باشد.

آسمان جمکران حالی دگرداردبیا   🌹   بهرمیلادت دلم صدلاله میکاردبیا

لیله میلاد توزهرای اطهراز جنان   🌹   بهرعشاقت هزاران هدیه می آرد بیا

من فدای مقدم نازت که رب العالمین   🌹   جای هرشری هزاران خیر انگاردبیا

نیمه شعبان جناب حیدرکرارهم   🌹   نورعشقش رابه دل تقدیم می داردبیا

حضرت نرجس که زدشانه بگیسویت زعرش   🌹   صدگل رز تازمین عباس میکاردبیا

نورمولایم علی ونور وجه اللهی ات   🌹   خالقم امشب به روی عرش. بگذاردبیا

زارع شیراز بادل بس نوشت ازسوز درد   🌹   یک دمی بنگر زهجرت دیده میباردبیا

کاربردهای انرژی هسته ای:

استفاده از انرژی هسته ای، یکی از اقتصادی ترین شیوه ها در دنیای صنعتی است و گستره عظیمی از کاربردهای مختلف، شامل تولید برق هسته ای، تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها، کشاورزی و دامداری، کشف منابع آب و ... را در بر می گیرد.
انرژی هسته ای در مجموع، مانند یکی از انرژی های موجود در جهان مثل انرژی بادی، آبی، گاز و نفت و ... است، اما در مقایسه با آنها جزو انرژی های پایان ناپذیر شمرده می شود، که از نظر میزان تولید انرژی پاسخگوی نیازهای بشر خواهد بود. یعنی انرژی حاصل از تبدیل ماده به انرژی برابر است با جرم ماده ضرب در سرعت نور به توان 2 که نشان دهنده انرژی زیاد حاصل از تبدیل مقدار کمی ماده به انرژی است .

انرژی هسته‌ای کاربردهای متعددی دارد که در یک تقسیم بندی کلی میتوان آن را به دو دسته اصلی تقسیم کرد:
 نظامی
غیرنظامی یا صلح جویانه

دانلود کتاب و جزوه برسی 2

دانلود کتاب برسی 2 ، احد کاظمی

دانلود جزوه برسی 2 ، دانشگاه شریف

دانلود جزوه برسی 2 ، دانشگاه علم و صنعت

دانلود جزوه برسی 2 ، دانشگاه آزاد

دانلود جزوه برسی 2 ، دانشگاه فردوسی مشهد

تلفات در سیستم قدرت و راهکارهای کاهش آن

یکی از پارامترهای مهم در یک سیستم قدرت تلفات سیستم است که میزان بهینه بودن و راندمان و هزینه های طولانی مدت بهره برداری از سیستم را تعیین می نماید.اما در تعریف تلفات از دیدگاههای مختلف جملات مختلفی به کار برده شده است.

یک دیدگاه در ارائه این تعریف دیدگاه شرکتهای برق میباشد که در بیان این گروه تلفات به تفاضل انرژی ورودی به انرژی مصرفی اطلاق می شود.در هر دو تعریف فوق تلفات شامل تلفات فنی و غیر فنی میباشد که تلفات فنی مربوط به ساختار ذاتی و نوع طراحی و اجرای سیستم قدرت میباشد و تلفات غیر فنی شامل تلفاتی است که در تجهیزات اندازه گیری و حفاظتی یک سیستم قدرت ایجاد می شود.

در یک دیدگاه عمومی تر تلفات عبارتست از آن بخش از توان الکتریکی که به کار مفید تبدیل نشود.

اما از دیدگاه ملی تلفات انرژی الکتریکی شامل تمامی اتلافهای انرژی الکتریکی در تمامی مراحل سیستم قدرت شامل بخشهای تولید، انتقال و توزیع میباشد و در این تعریف نه تنها تلفات فنی و غیر فنی بلکه تمامی الگوههای غلط مصرفی از سوی مصرف کنندگان نیز شامل تلفات انرژی الکتریکی محسوب می شود.

تلفات در یک سیستم قدرت از مجموع تلفات در هر سه قسمت تولید،انتقال و توزیع انرژی الکتریکی حاصل می شود اما معمولا شرکتهای برق تلفات در بخش تولید را برای طراحیها و بهینه سازی سیستم در نظر نمی گیرند به همین دلیل در این گزیده هم برای بخش تولید به مختصر اشاره ای اکتفا می شود.

در طی سالهای اخیر لازم شد که تحول عمیقی در سیستم های قدرت اروپایی صورت گیرد و در بخش انرژی خط مشی ایجاد شود . روش های جدید از نظر محیطی ، مقرراتی و جنبه های اقتصادی که بتواند افزایش استقرار تولید پراکنده در سیستم های توزیع مخصوصاً اتصالات سیستم های توزیع را بیان کند.

اگر چه انتظار می رفت استقرار DG و نیاز به بهبود بخشیدن سود آوری هایش در سیستم های داخلی که با برنامه و در حال بهره برداری بود ، تغییر روش ایجاد کند. این به راه کارهای سیستم های الکتریکی جدیدی از قبیل شبکه های هوشمند ، توزیع اتوماسیون که سابقه آزمایشها و تحلیل های جهانی داشته است منجر شد.

مفروض بر این مطالب ، یک راه حل برای یکپارچه کردن DG در مدیریت سیستم قدرت ، به خصوص تحت شرایط بحرانی نیاز خواهد شد. این چنین دیدگاهی نباید در DG تنها به عنوان منبع اضافی تحت شرایط نرمال ملاحظه شود. اما گذشته از این احتمالاً در آینده پشتیبان قابل انعطاف و مؤثری در مواقعی که خطاهای بزرگ مانند blackout رخ می دهد خواهد بود.

در کتابها هدف استفاده از منابعDG توسط بسیاری از پژوهشگران بررسی    شده بود.

     برخی از فعالیت های آنها متمایل شدن به سمت فشرده سازی DG در بهره برداری از سیستم های قدرت بود. در حالیکه مقاصد دیگر استفاده از DG به عنوان توانایی پشتیبانی از شبکه ها است.

این مطالعه توسط choi et al ارائه شده است.

- راه کارهای پیشنهاد شده در بهره برداری از شبکه های توزیع اتوماتیک برای پیکر بندی دوباره شبکه ها با DG  .

- پیشنهاد راه کارهای بهره برداری و محاسباتی که نتیجه ای مثبتی از DG برای کاهش تلفات و ترمیم تجهیزات سیستم های توزیع را دارد مطرح شده است.

این روش سیستم توزیع در یک سطح اتوماسیون خیلی بالا که کلیدهای قابل کنترل از راه دور می- بایست در هر بخش از فیدرها قرار بگیرد مطرح شده است. که نتیجه آن هزینه سرمایه گذاری بالا در تجهیزات و کنترل و نیازهای ارتباطی می باشد.

تعاریف و اصطلاحات در خطوط انتقال

خطوط انتقال نیرو                 
دیدگاه های گونا گون فنی اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی سبب می شود که همواره احداث نیروگاه ها در نز دیکی محل مصرف عملی نباشد . ضمن این که همواره هر مهندس برنامه ریز باید توجه داشته باشد که نیرو گاه حتی الا مکان به محل مصرف نزدیک باشد .
چرا که هر چه فاصله نیرو گاه با محل مصرف زیادتر باشد هزینه انتقال افزایش می یابد اما نزدیک کردن نیروایین بودن هزینه تولید نیرو تناقض داشته و عوامل مهمتری مورد نظر قرار میگیرد .به هر حال دلایل وعواملی که احداث خطوط انتقال را توجیه پذیر می کنند بدین قرارند :
  • انتقال انرژی تولیدی نیروگاه ها به مراکز مصرف
  • —برق رسانی به مراکز دور دستو پراکنده
  • —افزایش قابلیت اطمینان سیستم  
  • —ارتباط دو منطقه با پیک بار غیر همزمان
  • —ارتباط الکتریکی بین کشور ها
  • —تبدیل سایر انواع انرژی


ولتاژخطوط انتقال
به دلیل رابطه معکوس بین ولتاژ و جریان اگر برای انتقال نیرو از ولتاژ پایین استفاده شود مقدار جریان عبوری افزایش می یابد که برای مسافت های طولانی مشکل تلفات توان وافت ولتاژ را در انتهای خط خواهیم داشت لذا برای رفع این عیب ولتاژ تولیدی در نیروگاه ها از طریق پست های نیروگاه هی به ولتاژ انتقال فزایش می یابد .
رنج ولتاژ دارای چند استاندارد می باشد اما در ایران استاندارد عمومی تر بدین گونه است که ولتاژ های 400 و 230 و 132 کیلو ولت برای خطوط انتقال و63 کیلو ولت برای فوق توزیع و 20 کیلو ولت و پایین تر برای توزیع می باشد . لازم به ذکر است که در برخی از نقاط کشور و یا شبکه های داخلی صنایع از  ولتاژ های 33 و 11 و 6/3 کیلوولت نیز استفاده می شود.

دکل ها ( برج ها )

برج ها(دکل ها)

دکل ها وظیفه نگهداری هادی ها در فاصله معینی از زمین را بر عهده دارند که باید قادر باشند که در بدترین شرایط محیطی و جوی نیروهای مکانیکی وارد بر خود را تحمل نمایند. دکل ها از به هم پیوستن تعدادی میله بهم که اصطلاحا به آنها خرپا می گویند تشکیل می شود.

خرپا

خرپا یکی از سازه های اصلی مهندسی است و از اتصال تعدادی میله به یکدیگر تشکیل می گردد یا به بیان دیگر سازه ای که از چندین میله(عضو) که به همدیگر جوش یا پرچ شده باشند را خرپا می نامند.

هر خرپا شامل عضوها مستقیمی است که در مفصل ها به یکدیگر متصل اند.

خرپاها سازه هایی مفصلی هستند که شبکه مثلثی بوجود می آورند.این سازه ها به سادگی ساخته می شوند و وزنشان در مقایسه با انواع سازه های دیگر سبک تر هستند و همچنین دارای مقاومت زیادی نیز می باشند.

خرپا ها دو نوع هستند:خر پای ساده و خرپای فضایی که دکل ها از نوع خرپای فضایی هستند.

خرپای فضایی:وقتی چند عضو مستقیم طوری بهم متصل شده اند که یک پیکر بندی سه بعدی تشکیل بدهند سازه بدست آمده را خرپای فضایی می نامند.

نخستین وسیله واقعی علمی را برای اندازه‌گیری درجه حرارت در سال 1592 گالیله اختراع کرد وی برای این منظور یک بطری شیشه‌ای گردن باریک انتخاب کرده بود. بطری با آب رنگین تا نیمه پر شده و وارونه در یک ظرف محتوی آب رنگینی قرار گرفته بود. با تغییر دما هوای محتوی بطری منبسط یا منقبض می‌شد و ستون آب در گردن بطری بالا یا پایین می‌رفت. وسیله گالیله مقیاسی واقعی برای سنجش دما نبود به طوری که وسیله وی بیشتر جنبه دما نما داشت. تا جنبه دماسنج در سال 1631ری تغییراتی را در دمانگار گالیله پیشنهاد کرد. پیشنهاد وی همان بطری وارونه گالیله بود که در آن فقط سرد و گرم شدن از روی انقباض و انبساط آب ثبت می‌شد. 

در سال 1635 دوک فردینالند توسکانی، که به علوم علاقه‌مند بود دماسنجی ساخت که در آن از الکل (که در دمایی خیلی پایین‌تر از دمای آب یخ می‌بندد.) استفاده کرد. و سر لوله را چنان محکم بست که الکل نتواند تبخیر شود.سرانجام در سال 1640 دانشمندان آکادمی لینچی در ایتالیا نمونه‌ای از دماسنج‌های جدیدی را ساختند که در آن جیوه به کار برده و هوا را دست کم تا حدودی از قسمت بالای لوله بسته خارج کرده بودند. توجه به این نکته جالب است که در حدود نیم قرن طول کشید تا دماسنج کاملاً تکامل یافت.
به دنبال کشف دماسنج گابریل دانیل فارنهایت دانشمند هلندی در قرن هفدهم نوعی دماسنج گازی و الکلی ساخت که با دقت اندازه‌گیری بیشتری می‌تواند دمای هوا را اندازه‌گیری کند. او به سال 1714 میلادی دماسنج جیوه‌ای را طراحی و با ضریب دقت بالایی با شیوه‌ای خاص درجه‌بندی نمود. فارنهایت نتایج تحقیقات خود را در سال 1724 میلادی منتشر ساخت.
آندرس سیلیسیوس دانشمند سوئدی به سال 1723 دماسنج جیوه‌ای را به صد قسمت مساوی تقسیم‌بندی نمود. اندازه‌گیری دمای هوا به روش سانتیگراد، (سیلیسیوس) به نام پرافتخار ایشان ثبت شده است.
ژول دانشمند انگلیسی با اعتقاد به این که گرما نوعی انرژی است آزمایش‌های فراوانی در این راستا به انجام رسانید. او با اندازه‌گیری اختلاف دمای آب در بالا و پایین یک آبشار صد و ده متری روی تبدیل انرژی پتانسیل آب به گرما بررسی‌های فراوانی به انجام رسانید. پس از انجام این بررسی‌ها او به این نتیجه رسید که مقدار انرژی در جهان ثابت است فقط می‌تواند از صورتی به صورت دیگر تبدیل شود. پس اجسام می‌توانند در حالت تعادل گرمایی وجود داشته باشند. ژول در سال 1843 اظهار داشت که هرگاه مقدار معینی از انرژی مکانیکی به نظر ناپدید آید، همراه آن مقدار معینی گرما ظاهر شده است و این دلالت بر پایستگی چیزی دارد که امروزه آن را انرژی می‌نامیم. ژول می‌گوید که او خشنود است از اینکه عوامل بزرگ طبیعت به فرمان خالق فناناپذیر هستند و اینکه هرگاه (انرژی) مکانیکی صرف شود هم ارز گرمایی دقیقی از آن به دست می‌آید.
این گفته را ژول با کار خود در آزمایشگاه به دست آورده بود او اساساً مرد عمل بود و وقتی اندک برای تفکرات فلسفی درباره‌ یافته‌های خود داشت. در حالی که دیگران بر مبنای استدلالهای ذهنی به همان نتیجه رسیده بودند که مقدار کل انرژی در جهان ثابت است.
اینک پس از سالها گذر از نظریات ارزشمند دانشمندان انسان توانسته است با بکارگیری روابط و قوانین انرژی گرمایی را بیشتر شناخته و در نیروگاههای تولید برق، کارخانه‌های فولاد سازی، نیروگاههای هسته‌ای، موتور هواپیمای غول پیکر و هزاران هزاران پدیده او را مهار ساخته و بکار گیرد.